12 груд. 2011 р.


ПОКЛИКАННЯ - ДИРЕКТОР
   Коли б не зустрів цю людину, завжди можеш сподіватися на моральну підтримку та взаєморозуміння. З ним цікаво спілкуватися з будь-якого приводу. Він вислухає і дасть пораду. Такий вже він є. І завжди таким був.
Пантелеймона Хомишина пам’ятають у Винятинцях, де він розпочинав свою педагогічну діяльність, і у Лисичниках, де за час його керівництва учні школи стали переможцями Всесоюзної виставки досягнень народного господарства. Директором з великої літери називали його вихованці та працівники спеціального дитячого будинку в Заліщиках, що після реорганізації дістав назву «Школа-інтернат». Навчальний заклад став базовим у Тернопільській області з розвитку професійних трудових навичок вихованців. Тому, мабуть, і довірили йому беззмінно керувати інтернатом майже 40 літ.
   І керував би ще, якби не вирішив втілити в життя ще одне добре діло – створити у Заліщиках навчальний заклад нового типу. Тож 1995 року відчинила свої двері гімназія для здібних і обдарованих дітей міста і району. Згуртований колектив та вміле керівництво Пантелеймона Григоровича відразу вивели заклад у число лідерів-шкіл області. У гімназії створено зразковий дитячий ансамбль пісні і танцю «Первоцвіт», який донині радує співом і запальними танцями не лише жителів міста й області, а й з успіхом виступає в Польщі та Німеччині.
   «Відмінник народної освіти», «Заслужений вчитель України», справжній українець-патріот Пантелеймон Григорович Комишин сьогодні на заслуженому відпочинку. Та досить часто його можна побачити в гімназії, куди приходить з добрим словом та корисною порадою. І немає в школі такого свята, на яке б не запросили вихованці та колектив свого першого директора, учителя, наставника й порадника.
З часопису «Подоляни захід»,
ч.5, листопад 2011року

Немає коментарів:

Дописати коментар