8 квіт. 2012 р.

Школа скликає друзів

              Одинадцять років… Не так вже й багато,
                     Але скільки було пережито подій.
                     Нас сьогодні усіх обєднало це свято,
                     Свято спогадів щирих та юнацьких надій.

   Незабутні враження і приємні спогади подарувала вчителям, учням та випускникам гімназії щорічна зустріч випускників, яка відбулася в Заліщицькій державній гімназії.
   Голубими птахами злітали у святково прикрашеному залі задушевні, щирі слова, турбуючи спокій, маревне мерехтіння спогадів, що бентежили             думку, чарували серце.
   Директор гімназії Войчишин О.Д., вітаючи випускників 2001–2002 та    2006–2007 навчального років, які 10 і 5 років тому вийшли зі стін нашого закладу, зауважила, що як не розійшлися б їхні стежки–дороги, та сьогодні вони злилися в одну, єдину, яка повернула їх у дитячо-юнацькі роки, привівши до храму науки, до рідної школи.
   Ведучі свята, Ірина Стах, Ірина Безушко, Назар Костинюк та Максим Якимчук, намагалися зупинити час та повернути його назад, у ті найщасливіші роки, коли світ переливався для наших випускників кольорами веселки, пробуджуючи в кожному серці надії. Свої пісні дарували присутнім Наталя Завінська та Анна Шейко. Вітав гостей свята перший директор гімназії, Заслужений вчитель України Хомишин П.Г.
   У кожного випускника з’явилося бажання пройтися шкільним коридором, посидіти за своєю партою, зустрітися в рідному класі, привітатися з до болю знайомими людьми – своїми вчителями, сказати слово подяки рідній школі і ще раз відчути себе дітьми. Зі словом-вдячністю від випускників              2001–2002 н. р. виступила Наталя Махлинець та Тетяна Рихальська, випускниця 2006–2007 н. р..
                  Учителю! Твій добрий зір в моїй уяві лине…
                  Чи сніг летить, чи квітне теплий май –
                  Ти вчив любити подвиги людини,
                  Красу труда й безсмертний рідний край.
   До глибини душі вразили присутніх слова класних керівників Коцебейчук Галини Володимирівни та Юзьвак Наталії Ярославівни, які запросили у спогади і наших випускників. А якою була дорога кожного з присутніх до високого звання «випускник гімназії», пригадали всі разом, переглядаючи фільм про роки навчання в рідній альма-матері.
   Життя, наче потяг, у якому є зупинка під назвою “Школа”. А потім у кожного свій маршрут, свої життєві далі і зупинки, свої пасажири, свої болі й тривоги, радощі й успіхи. Але в нас усіх була спільна зупинка. І хоча немає станції, де приймають у минуле поїзди, та на зупинці під назвою “Школа” завжди вам раді, шановні випускники. Пам’ятайте, школа збирає друзів на все життя, які допоможуть у біді, підтримають на стрімких життєвих віражах, дадуть мудру пораду і  підставлять міцне плече.  
На світі безліч тягнеться доріг:
          Одні – як мудрість, інші – в терен-цвіті.
          А поміж них крізь промені проліг
          До школи шлях, що найкоротший в світі.
Зоряна Копичинська,
заступник директора з виховної роботи гімназії 

Немає коментарів:

Дописати коментар