19 груд. 2012 р.

Цікаві зустрічі



У переддень 70-ї річниці створення УПА, 13 жовтня, на обійсті пані Володимири Коціборської було людно і весело. З поздоровленнями та дарунками до однієї з перших гімназисток Заліщицької гімназії завітали гості: дирекція та учні Заліщицької державної гімназії, Хомишин П.Г., Заслужений учитель України, Михайло Білавчук, голова братства ОУН – УПА, Навольський С.М., меценат і голова районної організації НРУ.
   Приємна зустріч-розмова відбулася в будинку пані Володимири. Жінка  щиро згадувала про роки навчання в гімназії, про свій нелегкий життєвий шлях, показувала книги, надіслані їй товаришами-побратимами з різних куточків землі. Неймовірно, але ця тендітна жінка винесла і перемогла лихоліття II світової війни та сталінських репресій, підступність і несправедливість.
   Інтелігентка, високоосвічена особистість, такою пані Володимира залишилася й у свої 90 років. Зі сльозами на очах приймала вона вітання від директора гімназії Войчишин О.Д., уважно вслухалася в мелодії українських пісень у виконанні сестер Андріани та Маріанни Миронюків. Приємними спогадами про відкриття в 1995 році відродженої Заліщицької гімназії ділилася пані Володимира з її першим директором П.Г.Хомишиним, вітала щиросердечно пана Михайла Білавчука та приймала дарунок від Степана Навольського.
   Найбільшим щастям для цієї надзвичайної жінки стало просте людське спілкування, тепла розмова за столом зі смачним домашнім пирогом, який приготувала сама господиня. А нас, гостей, вразив той дух патріотизму, який витав у стінах цієї охайно прибраної оселі.
   Дорога пані Володимиро! Здоровя Вам ще на довгі роки життя. Найціннішим дарунком для Вас залишуться теплі слова вдячності людей, яких Ви рятували від смерті як професійною майстерністю, так і добрим словом. Ваше життя є прикладом для молодого покоління.
Заступник директора гімназії з виховної роботи
З.М.Копичинська

Немає коментарів:

Дописати коментар