14 січ. 2013 р.

Новорічно-різдвяний час



З усіх свят, що існують на землі, людям найбільше подобаються Різдво і Новий рік. І це, мабуть, тому, що всі ми очікуємо на подарунки, увагу, милосердя. З дитинства виносимо віру в дивовижну казку про святого Миколая, який кладе під подушку добрим дітям подарунки. Від Різдва дорослі чекають змін у житті, розв’язання якихось важливих проблем.
   Цікавим та вражаючим, магічним та дивовижним приходить до нас новорічно-різдвяний час. А готуватися до нього учні Заліщицької гімназії починають заздалегідь: виготовляють новорічні прикраси на ялинку, вчать колядки і щедрівки, вибирають різдвяні дарунки для своїх рідних, проводять благодійні акції та виступи.
   Розпочався цикл новорічно-різдвяних свят вечорницями на Андрія. Справжнє давнє дійство відтворили учні 4(8)-Б класу зі своїм класним керівником Пацариною Н.М.: і жартували, і співали, і ворожили,  і калиту кусали. А гостей пригощали свіжими варениками та пампушками.
   Щорічна виставка-конкурс «Замість ялинки – різдвяний дарунок» розкрила креативність та фантазію як молодших, так і старших гімназистів. Відзначилися роботи Коцюбійчук Віри (1-А), Гевко Олега (1-Б), Макуха Владислава (2-А), Спірідонової Марії (3-А), Шмиглик Ірини та Візер Ірини (4-А), Андрійчук Христини (6-Б), Гевко Олени (7-Б). 
А за участь у міському конкурсі «10 кращих іграшок на міську ялинку» гімназисти зі своїми наставниками Скоропадською Н.А. та Брусяком С.В. отримали грошову винагороду. Приємно, оглядаючи ялинку на центральному майдані міста, шукати прикраси, виготовлені власними руками.
    А новорічні іграшки, виготовлені членами гуртка «Умілі ручки» та їх наставником Гошовською М.М., прикрасили школу та додали святкового всім настрою.
   Святкову атмосферу створили гімназисти і в своїх класних кімнатах, прикрасивши їх сніжинками, іграшками, котрі виготовили власними руками.
   Свято Миколая гімназисти-першокласники зустріли разом зі своїми батьками. Казкове дійство, у якому перемагають сили добра, підготувала педагог-організатор Гнатюк Л.М.. Святий Миколай, учні  1-А класу (класний керівник Грушко Н.А.), члени гімназійного парламенту з дарунками завітали і до дітей школи-інтернату. Одяг, книги та іграшки учні зібрали під час благодійної акції, що традиційно проходить в нашій школі напередодні свята. А гімназисти 6-х класів (класні керівники Колодницька О.Ю. та Бежук М.М.) наповнили новорічні кошички солодкими гостинцями.
   Неймовірно святкову новорічну атмосферу цьогоріч подарували і дітям, і вчителям, і батькам випускники гімназії, учні 7-х класів (класні керівники Горин Н.П. та Костинюк О.М.). Віншували та колядували всі класні колективи, і це створило атмосферу справжніх українських традицій.
    Учні 1-А класу (класний керівник Грушко Н.А.) підготували виставу «Дванадцять місяців». На новорічну казку гімназисти запросили учнів школи-інтернату. Затамувавши подих, спостерігали вдячні глядачі за дійством, а потім разом з казковими героями танцювали, веселилися та раділи красуні ялинці. 
   Гімназисти 4-А та 4-Б класів, які цьогоріч почали вивчати ще одну іноземну мову, віншували своїх учителів польською (учитель Костюк І.С.).  
   Новорічно-різдвяні дні – це світлі дні, що приносять добро та спокій у наші душі, які так необхідні кожному.
   Дирекція Заліщицької державної гімназії вітає з Різдвяними святами всіх і бажає кожному
 Миру, який заповідали Ангели людям,
Любові, з якою бігли пастушки до вертепу,
Віри, з якою йшли мудреці до Вифлеєму.
      Христос народився! Славімо Його!

Зоряна Копичинська,
заступник директора з виховної роботи
Заліщицької гімназії

Немає коментарів:

Дописати коментар