11 січ. 2013 р.

Участь гімназії у Глобальному Форумі у Празі

Сучасний світ потребує використання інформаційно-комунікативних технологій у всіх сферах життя і діяльності людини. Освітня галузь сприяє активному впровадженні цифрових технологій та програмного забезпечення у навчально-виховну діяльність.

Завдяки своїй інноваційній діяльності наш педагогічний колектив довів, що має право називатися «навчальним закладом інноваційного розвитку» і поширювати власний досвід як в Україні так і за її межами.

       Щороку переможці конкурсу, який відбувається у рамках програми Microsoft «Партнерство в навчанні», зустрічаються на глобальних форумах та конференціях, щоб поділитися своїми здобутками.

Участь гімназії у Глобальному Форумі у Празі став важливою подією. Йому передували вебінари(відео-конференції), під час яких обговорювалися питання, які слід вирішувати спільними зусиллями, та навчання у віртуальному університеті, що дозволило визначити основні завдання для реалізації планів та подальшої міжнародної співпраці.

У Празі зустрілися представники зі 75 країн, директори  65 інноваційних шкіл світу, які були визнані корпорацією Microsoft як лідери передових навчальних закладів, де успішно впроваджуються інноваційно-комунікаційні технології у навчально-виховний процес.

 Метою різноманітних програм є, в першу чергу, формування навичок інформаційної грамотності учнів:

  використовувати інформацію правильно і креативно;

  керувати потоком інформації, здобутої з різноманітних джерел;

  при отриманні доступу до інформації та її використанні керуватись принципами етики та законами.

Графік роботи учасників форуму був дуже насичений.

На пленарних засіданнях керівництво відділу «Просування інноваційних технологій в освітні системи» представило новинки цифрових технологій та програмного забезпечення.

Секційні засідання відбувалися у групах, які презентували власні досягнення і, водночас, допомагали формувати нові стратегії для майбутнього співробітництва директорів, педагогів та учнів.

Форум засвідчив значний потенціал педагогів різних країн у використанні інноваційних технологій (у розробці та впровадженні мультимедійних програмних засобів навчання, використанні мережевих спільнот для дискусій та вільного розповсюдження навчальних матеріалів), їх бажання поділитися ідеями щодо покращення освіти.  

 Ми, освітяни, повинні розуміти, що першочерговими результатами навчання у школі є здатність учнів розуміти цілі життя, приймати рішення та відповідати за них, толерантно сприймати альтернативну думку інших людей. Нові вимоги до освіти ХХІ століття означають не лише дати базові знання з різних галузей науки й мистецтва, а й сформувати навички (експертне мислення, комплексне спілкування, гнучкість розуму й винахідливість), які допоможуть нашим випускникам максимально реалізувати власний потенціал і досягнути високих результатів.

Заліщицька державна гімназія робить успішні кроки у використанні інноваційних технологій. Для методичних обєднань та творчих груп вчителів визначено подальші завдання, які полягають у доцільному та ефективному застосуванні передового досвіду навчальних закладів різних країн світу.



Олександра Войчишин,

директор Заліщицької державної гімназії,

учасник Глобального Форуму програми Microsoft «Партнерство в навчанні»

Немає коментарів:

Дописати коментар