19 черв. 2012 р.

Пошук

Свято науки
Першою сходинкою до наукової діяльності є участь гімназистів 3-5 (7-9) класів у науковому товаристві «Пошук». Товариство  має свій гімн, слова якого написав вчитель світової літератури Середюк Т.С., емблему, автором якої є вчитель фізики Рибак Я.Я., і Статут.
Товариство складається з 6 відділень, які мають свої секції: «Українська філологія» (координатор діяльності відділення – Жлуховська Л.І.), «Іноземна філологія» (Лучин І.З.), «Суспільні дисципліни» (Коцебейчук Г.В.), «Природничі дисципліни» (Горин Н.П.), «Математика та інформатика» (Костинюк О.М.), «Естетичні дисципліни» (Стасюк С.В.).
Це Товариство забезпечує інтелектуальний і духовний розвиток учнів, підготовку  до активної діяльності в галузі науки та сприяє самовизначенню в майбутній професії. Саме члени НГТ «Пошук»,  які згодом стають слухачами МАН, навчаючись у гімназії, роблять перші кроки до храму наукової праці.
Нещодавно у гімназії відбувались підсумкові засідання «Пошуку» у формі конкурсу-захисту реферативних та науково-пошукових робіт, які дали змогу визначити найсильніших «науковців».
Будь-який конкурс завершується святом нагородження. Розпочала свято науки директор гімназії Войчишин О.Д., яка з радістю відзначила, що ряди юних науковців щороку зростають, а це свідчить про те, що в майбутньому, можливо, ми також зможемо внести лепту у розвиток наукової думки країни. Згодом голови журі конкурсу оголошували результати. Гімназисти, які посіли ІІ і ІІІ місця, були нагороджені грамотами. Переможці (Костинюк М. (3-А кл.), Похна А., Мороз Ю., Музика Т.,  Навольський І., Гуцуляк М. (4-А кл.), Підгребя М., Кузь Л. (4-Б кл.), Андрійчук Х., Миронюк Н., Кравчук Ю., Гарвасюк Р. (5-А кл.), Микитюк Г., Шмиглик С. (5-Б кл.), Мисак Д., Ковбель В., Кузняк Н. (6-А кл.), Юрчишин К. (6-Б кл.), Гринчук О. (7-А кл.) у цей день були нагороджені тільки бурхливими оплесками, оскільки грамоти і грошова винагорода їх чекатимуть на святі Останнього дзвоника.
 Почесними учасниками свята було шестеро випускників, слухачів МАН (Грушко Р., Шмиглик І., Скочинський Д., Зозуляк А., Галабура Д., Олексюк О.), які цьогоріч захищали Тернопільську область на всеукраїнському рівні в Києві. Саме вони передавали символічний факел науки своїм юним друзям, що виявляють бажання займатися науковою діяльністю, а Грушко Роман подарував сову як символ мудрості і науки. Зозуляк Анастасія, учениця 7(11) класу, звертаючись до них, наголосила на тому, що наукова робота – процес довготривалий і трудомісткий. Той, хто знаходить себе в науково-дослідницькій роботі, відчуває смак пошуків і відкриттів, і якщо не зупиняється на досягнутому, а продовжує працювати у цьому руслі далі, то у майбутньому тільки поповнить ряди молодої наукової еліти України.
Підгребя Н.М., заступник директора з навчально-методичної роботи, зауважила, що хоча не всі можуть бути науковцями, важливо, щоб в плині буднів гімназисти не втратили віри в себе, адже перед ними шлях до знань, до науки, до відкриттів. А здолати його – означає пізнати і розкрити себе, свій потенціал. І найважливішим, на її думку, є те, що усі повинні розуміти: успіх – не самоціль, а тільки результат визнання іншими людьми праці.
Особливу подяку висловлюємо Навольському М.М., який фінансово підтримав талановиту молодь.
Жлуховська Л.І.,
вчитель української мови і літератури
Заліщицької державної гімназії,
координатор відділення української філології.

Немає коментарів:

Дописати коментар