9 лист. 2014 р.

ОСІННІЙ ВЕРНІСАЖ  2014

              Про благодійність можна говорити дуже багато. Чи можна відчути себе щасливим від того, що ти допоміг комусь хоч якоюсь мірою, часточкою душі своєї, грішми чи працею вмілих рук своїх? Однозначно, так. І в цьому вже вкотре переконалися і  гімназисти, і гості благодійного ярмарку-розпродажу «ОСІННІЙ ВЕРНІСАЖ  2014», що проходив під гаслом «Купуй, допомагай, смакуй!».
          Як і сподівалися, цьогорічний ярмарок зібрав велику кількість покупців, бажаючих допомогти ближньому.
            Тому й панувала  біля кожного з прилавків атмосфера щирості і щедрості. Дари природи з поля, саду, городу та грядки  під голосисте зазивання продавців після нетривалих торгувань, а то і без них перекочовували із столів до кошиків, сумок та пакетів покупців. Дехто ніс просто в руках, а декому, як  кажуть і рук не хватало. Вже традиційно гімназисти на ярмарок виставляють домашню випічку. Торти, тістечка, коржики, пряники носили поміж ряди енергійні торгаші, вихваляючи свій товар. Інші ж пригощали соками, компотами та узваром. Не обійшлося й без традиційної страви національної української кухні – борщу. Смакувало все і всім. Особливо сподобався усім мясний пиріг. Усім, кому вистачило.

         Покупці без вагань спустошували свої гаманці, продавці ж акуратно, купюра до купюри складали зароблені гривні. І ті, і другі знали – гроші підуть на добру справу. В результаті за дві години ярмарку виручка становила 7188 гривень. Це рекордна сума за усі роки проведення акції. І слід відзначити, що найбільший вклад зроблено учнями 4-А класу – 1114 гривень.

             Приємно, що всі з розумінням поставилися до благодійного заходу. Учні, їх батьки, класні керівники і вчителі приклали максимум зусиль для того, щоб свято доброти і людяності вдалося. Люди з добрим серцем відвідали того дня гімназію, щоб внести свою частку в спільну і таку потрібну справу. Працівники центру зайнятості, лікарні, шпиталю, суду, школи-інтернату, будинку культури, бібліотеки, коледжу, райдержадміністрації  підтримали ініціативу гімназистів, власним прикладом прояву милосердя та благодійності.

Немає коментарів:

Дописати коментар