16 серп. 2015 р.

ДОПОМАГАЙМО СЛОВОМ І ВЧИНКОМ!


  Кожен мріє зустріти захід свого життя в колі рідних та близьких людей, які стануть надійною підтрим­кою в похилому віці Але життя не завжди складає­ться так, як ми того хо­чемо. Деяким людям випа­дає складна доля: провести старість на самоті. На сьо­годні в Україні - понад 800 тис. самотніх людей похи­лого віку, а в Заліщиках - 75 осіб. У більшості з них розмір пенсії низький, що ускладнює щоденне життя.
Проблема допомоги соціа­льно незахищеним групам населення гостро відчува­ється у нашому суспільстві. Особливо в наш нелегкий час страждають одинокі пенсіо­нери. Тому учнівський та педагогічний колективи відгукнулися на пропозицію Марії Анато­ліївни Куташ - голови ра­йонної організації Червоного Хреста. Учні гімназії підго­тували допомогу для семи пенсіонерів нашого міста. 9 квітня дев'ять гімназистів (Куташ Свято­слав, Джумага Марта, Цимбалюк Юрій, Дутчак Юлія, Візер Ірина, Підтабачний Сергій, Паскарик Ольга, Орищук Мар'ян та Грунтей Валентин) відвідали їх домів­ки з подарунками, привітали з Великодніми святами та створили передсвятковий настрій для Кибюк Миро­слави Степанівни, Фісун Ва­лентини Дмитрівни, Тремблюк Марії Олександрівни, Мукій Ганни Федорівни, Малашенко Ганни Микитівни, Гуменюк Єви Василівни та Гуменюка Володимира Іва­новича, Супроводжувала ініціативну групу патронажна сестра Чер­воного Хреста Костинюк Надія Іванівна.


Старість колись прийде до кожного із нас... Заліщани, яких відвідали гімназисти, були дуже вдячні за проявлену турботу. Тому варто задуматися над словами філософа Григорія Сково­роди: «Шукаємо щастя по країнах, століттях, а воно скрізь і завжди з нами; як риба у воді, так і ми в ньому, І воно біля нас шукає нас самих. Нема його ніде від того, що воно скрізь. Воно подібне до сонячного сяйва - відхили лише вхід у душу свою». Так і наше щастя не­можливе без щастя інших. Допомагаймо словом, вчи­нком, будьмо хорошим при­кладом для інших! І тоді нам воздасться сторицею...

Немає коментарів:

Дописати коментар