16 серп. 2015 р.



Особливими барвами в палітрі світової культури виграє українське мисте­цтво, народна творчість, які характеризуються особли­вою ніжністю та водночас величчю, натхненням. Ці особливості також відоб­ражені у найстародавнішій скарбниці нашого народу, яка передається від старшого покоління до молодшого  в обрядових піснях. Вони відо­бражають життя україн­ського села минулих років, розкривають людські почу­ття, життєвий досвід, надії, овіяні подихом природи. Ще з сивої давнини наші предки зустрічали весну пишно і радісно, з піснями та іграми, бо вірили, що саме так закличуть весну, яка стане початком багатого урожаю дарів рідної землі восени.
Базуючись на таких укра­їнських традиціях 17 квітня у Заліщицькій державній гімназії відбувся яскравий і цікавий захід, присвячений весняній обрядовості. На подію прийшло чимало бать­ків, дітей.


Організувала гаївки керівник вокальної групи зразкового дитячого ансамблю пісні і танцю «Первоцвіт» Зоя Володимирівна Шмиглик. Учасники ретельно підготувалися до події, прийшли в українських костюмах, які додавали особливого настрою усім присутнім. Діти виконували веснянки «Ой, весна, вес­на», «Ой, на горі жито», «Ле­тів соловонько», «Сорока- білобока» та інші, водили хороводи, у тому числі всім відому «Подоляночку», він­шували присутніх, грали забавлянки. 




Такі події не тільки не дають, загубитися перлам української народної твор­чості, але й також єднають сім'ї, колективи навчально-виховних та культурних закладів із громадськістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар